23

сеп

Малко история и Днес

Posted by nasteva as primary

DNtorta

Тук е мястото да кажем някои важни за нас и вас неща, които са ни се случили през 10-15 годишната ни история. !5 години откакто е създадена фирмата и 11 години откакто работим с името ОРКА студио.

Като се замислим, кога минаха толкова години… Гледаме с усмивка. В тази публикация ще бъдем вероятно по-емоционални0, но то е разбираемо. А и за това сме направили Блог – за да споделяме мнение и позиция по различни важни за вас и нас теми, да споделяме интересни случки от работния ни процес, да коментрираме новостите в технологиите и т.н.

 

НАЧАЛОТО

Като че ли вчера беше 1997, в зората рекламата. Оборудвахме студио за видеообработка и анимация. Във Варна видеореклама произвеждаше предимно студиото на телевизия МСАТ. Разбира се, като лидери в бранша, те бяха “напред с материала”. Помним всички свои колеги и клиенти, но първите са винаги интересни. Първите ни клиенти бяха младият и предприемчив екип на Дарик радио – Варна и  Коцето Паскалев  от в-к Черно море (с тогавашните собственици). Изработихме рекламни клипове за двете медии. Покрай рекламния филм на Български Морски Флот се запознахме с Ангел Ненов, с когото сме приятели още от тогава и сме партнираме по много проекти. Участвахме на първото си изложение с щанд на “Панаир на туризма и свободното време” – Турекспо.  Няма да посочвам имена и фирми, с които сме работили през годините, защото списъкът е огромен. Ще кажа нещо по-важно – радваме се, че се познаваме с повечето от медиите, рекламните агенции, фотографите и видеооператорите, актьорите и голяма част от сериозните фирми в града. Партньорството  ни с голяма част от тях продължава и до днес.

Скоро след това станахме партньор на Ефирна телевизя “Варна” и изработвахме нейните реклами.

 

ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

За изминалите 10 години сме изработили много клипчета и филми, видеозаснимания, мултимедийни презентации, уеб страници. Изградили сме своя стратегия за работа и сме търсили най-подходящата форма на предлагане и реализация на услугите си.  Получили сме много  отличия, но повече ни радва фактът, че работата ни винаги се е харесвала и е била от полза за всеки клиент.

 

ДНЕС

Двамата с Настев неспирно през годините сме като в едно препускане – той постоянно е на “гребена на вълната” в технологиите – компютрите, видеокартите, графичните програми, платките за постпродукция, анимацията, специалните ефекти, да продължавам ли?  :)   Постоянно излиза нещо ново и той го е разучил, вече го използва, прилага и усъвършенства, даже и “бъговете” е открил.

Аз, като многоръката Шива, и с клиентите контактувам, и екипа координирам, и сметките оправям. Отделно от това управлявам екип и във Фондацията за деца с увреждания, в която членувам…  Това натоварено ежедневие ни харесва и ни се отдава, не се жалваме или оплакваме. Двамата явно сме успешен тандем – и в работата, и в живота извън работата. След опитване с различна организация на екипа (като брой и вид на специалистите в него) разбрахме, че малкият екип и най-вече личното ни участие във всяка изработка са гаранция за отличен резултат и доволни клиенти.

 

И за да завърша,

в периода на криза ОРКА студио бележи развитие, а не спад. Явно нашето стабилно име на пазара на видеореклама, високото ни качество и коректните отношения с клиентите ни правят желан рекламен партньор. Това ни радва, но и ни амбицира да търсим още нови клиенти и да разработваме нови услуги.

Leave a Comment:

You must be logged in to post a comment.

  • Какво ново