09

окт

Премиера в Лондон

Posted by nasteva as news

BAFTA_London

Нашият колега Даниел Стоянов (в дясно) се завърна от премиера на филма EAST MEETS BARRY WEST (Изтокът среща Бари от Запад). Премиерата се проведе в Лондон в една от най-известните кино зали – BAFTA cinema (Британска академия за филмово и телевизонно изкуство).

Във филма Даниел е в ролята на бос на източноевропейска мафия, който разширява престъпния си бизнес по най-безкрупулен начин. Ролята на Даниел е второстепенна, но се отличава във филма  заради своята специфичност. Във филма Дидо говори на английски и “се прави на тежкар” – нали е мафиот – но въпреки строгия му образ, публиката го приема комично. За това допринася добрата игра на Дидо и фактът, че българската публика го познава като комичен актьор в хумористичното предаване “Шигитка” преди няколко години.

В главните роли на филма участват младите актьори  Дилън Мак Доноу (Бари), Карълайн Хейнс (Лиза), Сам Кънингъм (Лорън), Пламен Де Ла Бона (Пламен). Във филма като статисти участват и много българи. Режисьор на филма е ирландецът Том Бигли, сценарист е Роб Хейс, а продуценти са Аспарух Йорданов и Николай Стоянов.

EAST MEETS BARRY WEST е комедия, възприема се еднакво добре и от българската, и от английската публика. Голяма част от кадрите са заснето във Варна, снимачният екип е варненски (нашият колега операторът Данчо Колев)… Като цяло – един много варненски филм!

http://fcekfilms.com/EMBW_official.html

На снимката: Дилън и Карълайн, Даниел и Петя – пред BAFTA cinema – след премиерата на филма

Leave a Comment:

You must be logged in to post a comment.

  • Какво ново